EINO GRÖN 80-VUOTISJUHLAKONSERTIT

Suomalaisten suursuosikki Eino Grön täyttää 80 vuotta ja lähtee tasavuosiensa kunniaksi juhlakiertueelle ympäri Suomen, säestäjänään Riku Niemi Orchestra.

Lisäksi mukana on lukuisia vierailijoita.. Kiertue alkaa helmikuun lopulla Turusta ja päättyy toukokuussa äitienpäivänä Pelloon. Muut paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Lahti, Pori ja Tampere. Lisäksi juhlakiertue yltää lukuisin esiintymisin myös Ruotsiin.

Uransa jo 1950-luvun lopulla aloittanut Grön muistetaan erityisesti monista legendaarisiksi muodostuneista tangolevytyksistä, kuten ”Seinillä on korvat”, ”Sä kuulut päivään jokaiseen” ja ”Illan viimeinen tango”. Hänen läpimurtonsa oli vuonna 1958 julkaistu ”Liian paljon rahaa”.

Eino Grön on ollut koko uransa ajan ahkera levyttäjä, ja hän esiintyy yhä säännöllisesti niin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissa. Hänestä on tehty myös musikaali ja hänen elämästään on kirjoitettu kirjoja. Syksyn sävelen Eino Grön voitti vuonna 1997 kappaleella ”Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa”. Iskelmä-Finlandia -palkinnon hän saavutti 2007.

Eino Grön on ikuinen osa suomalaista kevyen musiikin historiaa. Hänen vähäeleinen mutta karismantäyteinen esiintymisensä on lumonnut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan. Keväällä hän juhlii ansaitusti merkkipäiväänsä ja saapuu sen kunniaksi ilahduttamaan musiikkinsa ystäviään konserttikiertueellaan.

JUHLAKONSERTIT:

  • Pe 22.02.2019 | LOGOMO-sali, Turku
  • 08.03. Kulttuuritalo, Helsinki
  • 16.03. Pori, Promenadesali
  • 17.03. Tamperetalo
  • 20.03. Sibeliustalo, Lahti
  • 22.03. Finnspång, Ruotsi
  • 23.03. Stockholm Konserthuset
  • 10.05. Oulu, Madetojasali
  • 11.05. Pello
  • SU 27.10, JYVÄSKYLÄ, 80 .V JUHLAGAALA